Overslaan naar content

Ontwerper Energievoorziening Railinfra

 • Utrecht, Utrecht
RailinfraOntwerp / Advies / Engineering

Functieomschrijving

Jouw ambitie

Dura Vermeer Railinfra B.V. is trots op haar ingenieursbureau, dat na vier jaar tijd als ambitieuze en volwassen afdeling een stevige positie heeft verworven in de #railbranche. Om aan de eisen van onze klanten te voldoen, zoeken we topprofessionals in de markt. Ben jij een ambitieuze ontwerper in de energievoorziening? Wil je jouw expertise in dit vakgebied verder ontwikkelen binnen ons ingenieursbureau? We ontmoeten je graag!


Dit wordt jouw baan

Een combinatie van zelfstandig werken en net zo veel samenwerken. Zo laat jouw functie als ontwerper energievoorziening bij Dura Vermeer zich het beste typeren. Jouw ontwerpen gaan daadwerkelijk gerealiseerd worden, waarmee je direct bijdraagt aan de ontwikkeling van het Nederlandse spoor. Met jouw ervaring geven we je het vertrouwen dat je verdient om binnen het ontwerpbureau het gezicht te worden van jouw vakgebied. En wil je je verbreden naar andere techniekvelden: dan maken we dit mogelijk. Wat ga jij doen als ontwerper energievoorziening?

 • Verzamelen van benodigde informatie zoals tekeningen, onderzoeken en opnamen ter plekke
 • Toetsen van de beschikbare gegevens aan de gestelde contracteisen
 • (Laten) uitwerken van ontwerpen met inachtneming van de geldende voorschriften
 • Opstellen van de benodigde berekeningen en ontwerprapporten
 • Schrijven van een werkomschrijving en het aanvragen van vergunningen
 • Assisteren bij het samenstellen van offertes en eventueel het maken van calculaties

Het meest aantrekkelijk in deze functie is dat je als ontwerper niet alleen contact hebt binnen het team van ontwerpers. Juist het sparren met uitvoerders, samen opnames doen buiten op en rond het spoor, advies geven aan projectmanagers, ondersteunen van tenders om de mooie klussen binnen te halen, maakt het werken bij het ontwerpbureau van Dura Vermeer Railinfra veelzijdig en dynamisch. Als ontwerper energievoorziening zorg jij dat alle spoorse disciplines voorzien worden van het juiste vermogen, onder hoog- en laagspanning. Gedurende het hele ontwerpproces overleg je met collega’s van uiteenlopende disciplines. Signaleer je ergens afwijkingen, dan bedenk je oplossingen waarover je in overleg gaat met de projectorganisatie. Daarnaast fungeer je als inhoudelijke en procesmatige sparringpartner voor de ontwerpleider. Je krijgt bij Dura Vermeer alle vrijheid maar bedenk dat je altijd samen de klus klaart.


Meer bij Dura Vermeer

Dura Vermeer is een familiebedrijf. Een onafhankelijke bouwonderneming actief in woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en techniek in Nederland. Al sinds 1855 vormen onze onafhankelijkheid en langjarige continuïteit de basis voor onze strategie. Met een omzet van circa ? 1,8 miljard en ruim 3.000 medewerkers behoren we tot de top van de Nederlandse bouwsector. Samen realiseren we prachtige projecten. Iconische, en soms ook alledaagse projecten waarmee we nieuwe antwoorden bieden op maatschappelijke vraagstukken. Waarmee we de beste oplossingen voor morgen garanderen en het verschil maken voor Nederland, juist op de langere termijn. We hebben stevige ambities ? en daarvoor geldt dat we die alleen kunnen waarmaken dankzij onze mensen. Als beste werkgever maken wij ons er daarom hard voor dat jij elke dag opnieuw kiest voor Dura Vermeer. Dat jij net zo trots bent op wat we maken als wij dat zijn. Dat iedereen die bij ons werkt gelukkig is. Dat je bij ons jezelf kunt zijn, je veilig voelt en je kunt uitspreken. En dat je tot je recht komt. En het beste uit jezelf kunt halen.


Hier zit jij op je plek

Je maakt deel uit van de vakgroep engineering binnen Dura Vermeer Railinfra. In nauwe samenwerking met procesmanagement, tendermanagement, controlling, en verwerving werk je aan prachtige rail projecten in Nederland. Je standplaats is ons duurzame kantoor in Utrecht, maar je bent ook te vinden op onze projectlocaties aan het spoor in geheel Nederland. We werken aan mooie, complexe en innovatieve railinfra projecten en vieren samen onze successen. En het wordt nog gaver, want onze projecten hebben een behoorlijke impact op de maatschappij. Werk je bij Dura Vermeer Railinfra, dan zorg jij er mede voor dat de treinen kunnen blijven rijden. Veilig en op tijd. Dat lijkt voor veel mensen vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Dagelijks doen onze vakmensen er alles aan om dit mogelijk te maken. Je maakt snel deel uit van de familie en dat merk je. Er wordt goed voor je gezorgd, de deur staat open en we staan altijd voor elkaar klaar. Binnen de projectteams is de sfeer goed. Dura Vermeer Railinfra heeft een groeiambitie en jij gaat hieraan meebouwen! Je krijgt veel ruimte en vrijheid om jezelf en het team verder te brengen om de beste resultaten te halen.

Vereisten

Dit breng je mee

Wat vragen wij van jou als ontwerper energievoorziening?

 • Een afgeronde opleiding elektrotechniek bij voorkeur met een specialisatie energietechniek op hbo-niveau, met affiniteit voor gelijk- en wisselspanningsvoedingen;
 • Zeker 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij voorkeur binnen de infra;
 • Ervaring met gelijk- en wisselspanningsvoedingen in laag-, midden- en hoogspanning binnen technische omgevingen, zoals aannemerij, industrie of energiemarkt;
 • Ervaring met Microsoft Office, Autodesk en Microstation, en het vermogen om effectief te werken in projectteams;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Initiatiefrijk en in staat tot gedegen probleemanalyse.


Dit bieden wij jou

Dura Vermeer is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. We hebben goede arbeidsvoorwaarden conform cao Railinfrastructuur (RIS). Dus bieden we je onder meer:

 • Een uitstekend salaris toegespitst op jouw kennis en vaardigheden en dat meegroeit met jouw ontwikkeling;
 • 25 vakantiedagen + 18 ADV dagen (beide op fulltime basis)
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een standaard verzekering van alle werknemersrisico's, pensioenregelingen, een extra aanvulling bij arbeidsongeschiktheid en een bijdrage voor het vakbondslidmaatschap.
 • Een goede werk-privé balans dankzij soepele regelingen voor arbeidsduur, werktijden en thuiswerken en moderne verlofvormen voor onder meer ouderschap, calamiteiten, mantelzorg of een sabbatical.
 • Voor verse vaders: 100% doorbetaling van je salaris tijdens je (aanvullende) geboorteverlof.
 • Een zeer goede beloning wanneer je de nachten of weekenden gaat werken
 • Veel aandacht voor jouw groei, met onze eigen Dura Vermeer academie en een vergoeding in tijd en geld voor zowel vak- als loopbaangerichte opleidingen.
 • Een mobiliteitsbudget, bedrijfswagen of, afhankelijk van de functie, een leaseauto met grote keuzevrijheid. Smartphone en een laptop of tablet van de zaak.
 • Een vitaliteitsprogramma en een individueel keuzebudget voor duurzame inzetbaarheid.
 • En last but not least: fijne collega's die in een professionele omgeving zorgen voor een ongekend goede werksfeer.


Nog vragen? Stel ze!
Bel of mail onze recruiter Jeffrey Smit via 06-41176005.of op j.smit@duravermeer.nl
Deze eisen geven een richting van het profiel dat wij zoeken voor deze functie. Voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Dura Vermeer: maak meer mogelijk! Bij Dura Vermeer werven en selecteren we onze kandidaten graag zonder de goedbedoelde hulp van ?onderaannemers?. Bij acquisitie door detacheringsbureaus of andere partijen behouden we ons het recht voor om meerwerk in rekening te brengen.

Details

 • Utrecht, Utrecht, Nederland
Railinfra
Ontwerp / Advies / Engineering

of

Details

 • Utrecht, Utrecht, Nederland
Railinfra
Ontwerp / Advies / Engineering